Повідомлено про підозру голові сільради в Обухівському району, який незаконно роздав землі на ₴4,4 млн.

Вказаний сільський голова в серпні та вересні 2017 року скликав дві сесії сільської ради, на яких була присутня недостатня кількість депутатів від загального складу, щоб оголосити сесію повноважною, як цього вимагає Закон України «Про місцеве самоврядування в Україні».

Незважаючи на вказану обставину, підозрюваний голова сільради незаконно відкривав сесії та виносив на розгляд меншості депутатів питання щодо затвердження проектів землеустрою щодо відведення у приватну власність громадянам земельних ділянок на території села.

У зв’язку з чим із комунальної власності села вибуло земельних ділянок на загальну площу понад 4 га вартістю 4,4 млн грн, які по теперішній час протиправно перебувають у приватній власності.

З огляду на викладене, прокурором області сільському голові повідомлено про підозру у зловживанні службовим становищем, тобто умисному, з метою одержання неправомірної вигоди для третіх осіб у вигляді безкоштовного отримання земельної ділянки у приватну власність, використанні службовою особою службового становища всупереч інтересам служби, що спричинило тяжкі наслідки охоронюваним законом державним інтересам за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України.

На даний час досудове розслідування триває.

Довідково: Санкція статті передбачає покарання у виді позбавленням волі на строк від п’яти до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Прес-служба прокуратури Київської області

You may also like...