Повідомлено про підозру ще одному фігуранту у справі про розбійний напад та вбивство фермера на Дніпропетровщині

Прокуратурою Дніпропетровської області здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні, розпочатому за фактом скоєння кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 115, ч. 4 ст. 187 та ч. 3 ст. 289 КК України (умисне вбивство; розбій, вчинений за попередньою змовою групою осіб, поєднаний з проникненням у житло; незаконне заволодіння транспортним засобом).

Так, подія сталася у грудні 2018 року в с. Саксаганське Криничанського району. Заради легкої наживи четверо громадян, один з яких – працівник виправної колонії, вступивши у попередню змову, проникли до будинку місцевого фермера, де в цей час перебували господар та шестеро членів його сім’ї, серед яких двоє немовлят.

Погрожуючи застосуванням насильства, чоловіки зв’язали присутніх та здійснили три постріли по нозі та кисті фермера, після чого нанесли йому численні удари по тілу.

Отримавши коштовності, золоті прикраси та грошові кошти у розмірі 50 тис гривень та 21 тис доларів США, зловмисники нанесли господарю смертельне ножове поранення у грудну клітину.

Далі вони намагалися покинути місце скоєння злочину на автомобілі марки «Lexus LX 450d», яким користувався потерпілий, проте під час руху кермо заблокувалося, тож заволодіти транспортним засобом чоловікам не вдалося.

Наразі одному з них повідомлено про підозру у скоєнні вказаних кримінальних правопорушень, вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Крім цього, у лютому поточного року ще одному учаснику (працівнику виправної колонії) також повідомлено про підозру у вчиненні вказаних злочинів.

Досудове розслідування триває. Встановлюються інші причетні до злочину особи.

Прес-служба прокуратури Дніпропетровської області

You may also like...