Правоохоронці Львівщини перекрили нелегальний канал ввезення до України автозапчастин

Протиправну схему виявили слідчі та оперативники Головного управління ДФС Львівщини за процесуального керівництва прокуратури області.

У четвер, 28 листопада 2019 року, правоохоронці провели декілька одночасних обшуків у офісно-складських приміщеннях підприємствах, за результатами яких вилучено автомобільні запчастини, «чорнові» записи, документи «ТAX-FREE», які підтверджують незаконну діяльність осіб.

Зазначимо, що ідеться про так зване «човникове» чи «піджакове» переміщення товарів через держкордон, коли фізичні особи переправляють товари подрібненими партіями у межах допустимої неоподатковуваної норми, а потім концентрують значну кількість в обумовленому місці (складі) вже на території України.

Надалі, частину ввезених товарів підприємство реалізовує реальним суб’єктам господарювання за безготівкові кошти та водночас у податковій звітності відображає їх придбання від фірм з ознаками «ризиковості».

Внаслідок цього до Державного бюджету не надійшло податку на додану вартість та податку на прибуток загальною сумою 7,3 млн грн.

Довідка: Відповідно до санкції ст.212 КК України (ухилення від сплати податків, зборів (обов’язкових платежів) якщо вони призвели до фактичного ненадходження до бюджетів чи державних цільових фондів коштів) максимальне покарання – до двадцяти п’яти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з трирічним позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю та конфіскацією майна.

Пресслужба прокуратури Львівської області

You may also like...