Правоохоронці перекрили міжнародні канали постачання наркотиків у столицю

Група з п’яти осіб займалася контрабандою наркотиків із Республіки Молдова та Чеської Республіки, а також організувала виготовлення та збут психотропів через інтернет-сайт.

Під час санкціонованих обшуків слідчі вилучили «товар», який за цінами «чорного ринку» складає більше 1 500 000 гривень.

На изображении может находиться: один или несколько человек и люди стоят

У рамках реалізації матеріалів кримінального провадження, розпочатого за ч. 2 ст. 307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України, працівники управління протидії наркозлочинності столичної поліції за участю працівників кіберполіції та силової підтримки спецпідрозділу поліції припинили незаконну діяльність двох міжнародних каналів постачання наркотиків до столиці та інтернет-магазину із продажу психотропних речовин.

Нет описания фото.

Як повідомив заступник начальника управління протидії наркозлочинності ГУНП у м. Києві Юрій Контвіцький, правоохоронці задокументовали злочинну діяльність угруповання з 5 осіб, які займалися контрабандою наркотичних засобів з Республіки Молдова та Чеської Республіки, а також виготовленням та збутом психотропних речовин в українські регіони:

«Ми встановили, що до складу групи входили троє чоловіків – організатор і збувачі, 1995 та 1994 років народження, та дві жінки-оператори, 1995 та 1996 років народження, які приймали замовлення. Лабораторія знаходилась у Київській області, а склад для збереження наркотичних речовин – у Шевченківському районі столиці».

Під час санкціонованих обшуків слідчі виявили та вилучили автоматизоване обладнання для масового виготовлення таблеток «екстазі» та понад 1 000 штук готових таблеток, близько одного кілограму амфетаміну, одного кілограму «шишок» канабісу, 200 грамів МДМА тощо. Також поліцейські вилучили комп’ютерне обладнання, ґаджети, банківські картки, автомобілі, якими пересувалися зловмисники, нотатки та чорнові записи та інші речові докази.

«За цінами «чорного ринку» вартість вилучених наркотиків складає майже 1 500 000 гривень. Усім фігурантам оголошено про підозру у вчиненні злочину, за який передбачено до десяти років позбавлення волі з конфіскацією майна. Трьох основних фігурантів затримано у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України, вирішується питання про обрання запобіжного заходу», – додав Юрій Контвіцький.

Відділ комунікації поліції Києва

You may also like...