Правоохоронці викрили жінку, яка шахрайським шляхом заволоділа квартирою у столиці

Зловмисниця підробила документи та за допомогою нотаріуса, який не знав про її злочинні наміри, і привласнила нерухомість. За скоєне їй загрожує до   12-ти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Слідчі Подільського управління поліції під процесуальним керівництвом Київської міської прокуратури № 7 проводять досудове розслідування за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 4 ст. 190 (Шахрайство) та ч. 4 ст. 358 (Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) Кримінального кодексу України.

Як розповіла старший слідчий відділення розслідування злочинів у сфері господарської та службової діяльності Подільського управління поліції Ангеліна Семчук, досудове розслідування тривало понад рік:

“Ми з’ясували, що жінка підробила рішення районного суду про визнання права власності на квартиру на вулиці Білицькій та звернулася до приватного нотаріусу для внесення відповідних відомостей до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно. Внаслідок цього фігурантка заволоділа нерухомістю, яка належить Київській міській раді, вартість якої становить приблизно два мільйони гривень”.

Правопорушницею виявилася раніше не судима 42-річна уродженка Хмельницької області. Слідчі зібрали необхідну доказову базу та оголосили їй про підозру у скоєнні правопорушень. Наразі вирішується питання про обрання запобіжного заходу.

За скоєне жінці загрожує до 12-ти років тюремного ув’язнення з конфіскацією майна. Тривають слідчо-розшукові дії, у ході яких встановлюватимуться інших осіб, які можуть бути причетні до цієї афери, та походження підроблених документів.

Відділ комунікації поліції Києва

You may also like...