Правоохоронці вилучили у помешканні киянина зброю і наркотики

У помешканні знайшли три пістолети, патрони, ножі та речовини, схожі на наркотики. Усе направили на експертне дослідження. За фактом події розпочаті кримінальні провадження.

У ході реалізації оперативної інформації співробітники карного розушуку Шевченківського управління поліції затримали чоловіка за незаконне виготовлення, придбання, зберігання наркотичних засобів та психотропних речовин, а також за незаконне поводження зі зброєю та боєприпасами.

Як розповів начальник відділу поліції №2 Шевченківського управління поліції Олександр Дибов, після отримання дозволу суду оперативники провели санкціонований обшук у помешканні фігуранта, де виявили та вилучили поліетиленовий пакет із порошкоподібною речовиною білого кольору, металеві ваги, насіння речовини рослинного походження, різнокольорові пігулки, блістери з пігулками, а також три пістолети, патрони та ножі.

«Усі заборонені речовини вилучили та направили на експертизу, а 42 -річного киянина затримали у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. На даний час із ним спілкуються слідчі та встановлюють походження цих предметів», – повідомив правоохоронець.

Слідчим відділом Шевченківського управління поліції розпочаті кримінальні провадження за ч. 2 ст. 309 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту) та ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України.

«Правопорушнику повідомили про підозру та суд обрав йому міру запобіжного заходу у вигляді нічного домашнього арешту. Фігуранту загрожує до семи років позбавлення волі», – додав Олександр Дибов.

Відділ комунікації поліції Києва

You may also like...