Призначено покарання співмешканцям з Марганця, які приїхали до Запоріжжя для скоєння квартирних крадіжок

Запорізькою місцевою прокуратурою № 3 забезпечено належне підтримання публічного обвинувачення у кримінальному провадженні відносно мешканців Дніпропетровської області, які приїхали до м. Запоріжжя для скоєння квартирних крадіжок.

Так, співмешканці м. Марганець з метою вчинення крадіжок на території м. Запоріжжя орендували квартиру, де зберігали знаряддя вчинення злочину. З серпня по вересень 2018 року ними скоєно 3 квартирні крадіжки.

Суд погодився з запропонованим прокурором покаранням у повному обсязі, визнавши обвинуваченого за ч. 3 ст.185 КК України винним у скоєнні трьох епізодів квартирних крадіжок та призначивши покарання у вигляді позбавлення волі до 3 років та 3 місяців. Судом враховано те, що обвинувачений раніше судимий за скоєння корисливих злочинів проти власності, за вчинення яких неодноразово відбував покарання, на шлях виправлення не став, у період умовно-дострокового звільнення впродовж серпня-вересня 2018 року тричі скоїв злочини даної категорії.

Суд також погодився з позицією прокурора щодо призначення покарання жінці, яку суд визнав винною у скоєнні правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 185 КК України, та призначив покарання не пов’язане з позбавленням волі. Під час призначення покарання цій особі судом враховано, що вона раніше не судима, вчинила один епізод злочинної діяльності та перебувала під вартою під час слідства.

Прес-служба прокуратури Запорізької області

You may also like...