Прокуратура домоглася реального покарання для чоловіка за домашнє насильство та тілесні ушкодження

Дергачівська місцева прокуратура підтримала державне обвинувачення у кримінальному провадженні стосовно місцевого мешканця, який систематично скоював психологічне та фізичне насильство у сім’ї (ст.126 -1 КК України) та наніс середньої тяжкості тілесні ушкодження своїй співмешканці (ст. 122 КК України).

Як повідомив керівник місцевої прокуратури Станіслав Пієв, протягом тривалого часу чоловік систематично вчиняв фізичне насильство щодо своєї співмешканки, яке виразилося у штовханнях та стусанах, психологічне насильство у вигляді словесних образ, приниження її гідності, залякування, що призводить до фізичних, психологічних страждань.

Зловмисника неодноразово притягували до адміністративної відповідальності  за ч.1 ст.173-2 КУпАП, а саме вчинення домашнього насильства, проте складені адмінпротоколи не вплинули на засудженого і не змінили його поведінку стосовно співмешканки.

Місцевою прокуратурою успішно реалізовано положення  Закону України «Про запобігання та протидії домашньому насильству», та положення Кримінального кодексу України щодо протидії насильству у сім’ї.

За результатами судового розгляду Дергачівським районним судом зловмисника засуджено до 1 року арешту.

Пресслужба прокуратури Харківської області

You may also like...