Прокуратура Києва скерувала до суду обвинувачення щодо ТОП-менеджерів «Банку Михайлівський», причетних до розкрадання понад 200 млн грн

Слідчими прокуратури міста Києва проводиться досудове розслідування у ряді кримінальних проваджень відносно службових осіб ПАТ «Банк Михайлівський» та акціонерів банку за фактами розкрадання коштів та вчинення інших злочинів, пов’язаних із діяльністю банку.

Image result for «Банку Михайлівський»

На сьогодні завершено розслідування одного з вказаних проваджень та 20.11.2018 скеровано до суду обвинувальний акт відносно 6 його фігурантів, а саме голови правління ПАТ «Банк Михайлівський», членів правління, начальника департаменту та секретаря кредитного комітету.
Слідством встановлено, що вказані службові особи, вступивши у попередню змову, спільно розробили злочинний план, що полягав у виведенні активів з ПАТ «Банк Михайлівський». Так, використовуючи своє службове становище, посадовці здійснювали видачу кредитів підконтрольним юридичним особам для використання їх в інтересах власників Банку.

Внаслідок таких дій Банку в особі Фонду гарантування вкладів фізичних осіб спричинено шкоду в розмірі понад 200 млн грн.

За результатами розслідування шістьом фігурантам пред’явлено обвинувачення у вчиненні зловживання службовим становищем (ч. 2 ст. 364-1 КК України) та підробленні офіційних документів (ч. 1 ст. 366 КК України).

Крім того, матеріали за підозрою ще трьох членів правління Банку, причетних до вказаних злочинних дій, виділено в окреме провадження у зв’язку з їх перебуванням в розшуку.

Досудове розслідування у інших кримінальних проваджень триває.

Довідково: санкції статті передбачають до 6 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

За матеріалами прес-служби прокуратури міста Києва

You may also like...