Прокуратура Київщини в суді довела вину депутата, який є одним з найбільших забудовників м. Ірпеня

Указаний суб’єкт декларування, будучи депутатом Ірпінської міської ради Київської області та головою однієї з найбільших будівельних компаній регіону, отримав дохід від реалізації квартири, загальною вартістю більше 295 тисяч гривень та несвоєчасно подав повідомлення про суттєві зміни в майновому стані.

З огляду на вказане, стосовно депутата складено протокол за порушення вимог фінансового контролю, тобто за вчинення адміністративного правопорушення, пов’язаного з корупцією за ч. 2 ст. 172-6 КУпАП.

Постановою Ірпінського міського суду Київської області останнього визнано винним у скоєнні адміністративного правопорушення, пов’язаного з корупцією, однак він її оскаржив.

Водночас, Апеляційний суд Київської області, підтримав позицію прокуратури області та залишив без задоволення апеляційну скаргу депутата Ірпінської міської ради Київської області, а постанову міськсуду – без змін.

Зазначимо, що одним з основних завдань органів прокуратури, як спеціально уповноважених суб’єктів у сфері запобігання корупції, є забезпечення застосування законного покарання особам, винним у скоєнні корупційних та пов’язаних з корупцією правопорушень, а також усунення причин та умов, які сприяли вчиненню вказаних правопорушень.

Робота прокуратури Київської області на цьому напрямку триває.

Прес-служба прокуратури Київської області

You may also like...