Прокуратура Луганської області спростовує інформацію про «прокурорську банду»

Останніми днями  у ЗМІ поширилася інформація з посиланням на сайт Служби безпеки України про викриття на Луганщині групи осіб, які займалися вимаганням коштів з акцентуванням на те, що «організатором угруповання був діючий співробітник органів прокуратури».

Інформація швидко набула розголосу, зокрема під гучними заголовками: «Прокурор очолював банду рекетирів», «На Луганщині СБУ викрила банду вимагачів , яку очолював співробітник прокуратури» та інші.

Офіційно повідомляємо, що інформація про вчинення злочину прокурором не відповідає дійсності. Ніхто не має права видавати бажане за дійсність.

Прокуратура Луганської області в публікації від 04.04.2019 підтвердила факт співучасті у вчиненні злочину співробітника органів прокуратури – водія, який працює в одній з місцевих прокуратур , а не організатора, як вказано на сайті СБУ. Поняття «прокурора» та «водія прокуратури» – різні.

На даний час усім особам повідомлено про підозру та направлено клопотання до суду про обрання запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою.

Варто зазначити, що викриття та документування кримінального правопорушення відбувалося безпосередньо за участі прокурора – процесуального керівника . Хід розслідування даного злочину контролював особисто прокурор Луганської області.

Наголошуємо на тому, що позиція прокуратури Луганської області завжди є принциповою та неупередженою стосовно усіх злочинців.

Прокуратура Луганської області

You may also like...