Прокуратура оскаржила м’який вирок неповнолітній, яка обвинувачується у вбивстві новонародженої дитини

Прокуратурою Черкаської області в касаційному порядку оскаржено ухвалу Черкаського апеляційного суду, якою змінено вирок Соснівського районного суду м. Черкаси шляхом пом’якшення покарання й звільнення від відбування покарання з іспитовим строком стосовно неповнолітньої, яка обвинувачується у вчиненні умисного вбивства своєї новонародженої дитини, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ст. 117 (умисне вбивство матір’ю своєї новонародженої дитини) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, що восени 2018 року 16-річна неповнолітня, перебуваючи за місцем свого проживання, самостійно народивши доношену дитину, відразу після пологів заподіяла новонародженому тілесні ушкодження, внаслідок яких той помер.

За результатами судового розгляду горе-матір визнано винною у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ст. 117 КК України та призначено покарання у виді 2 років позбавлення волі. Однак, Черкаським апеляційним судом задоволено скаргу сторони захисту та обвинуваченій призначено покарання, не пов’язане з позбавленням волі.

Прокуратура Черкаської області не згодна з ухвалою суду в частині звільнення неповнолітньої від відбування покарання з іспитовим строком, а тому, займаючи принципову позицію, прокурорами в кримінальному провадженні на вказане судове рішення внесено касаційну скаргу.

Прес-служба  прокуратури Черкаської області

You may also like...