Прокуратура оскаржила рішення суду, який не обрав запобіжний захід організатору замовних вбивств

19 вересня, судді Києво-Святошинського районного суду розглянули клопотання прокуратури про обрання запобіжних заходів щодо 7 учасників злочинної організації, в тому числі 2 організаторів, які займались замовними вбивствами.

Останніх 17 вересня прокуратурою Київської області спільно з ГУ НП в Київській області затримано та повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.1 ст.255 КК України, а саме в створенні злочинної організації та участі у ній, а також ч.3 ст.28 п.п.11,12,13 ч.2 ст.115 КК України, тобто вчинення умисних вбивств на замовлення за попередньою змовою групою осіб, особою яка раніше вчиняла вбивство в складі організованої групи.

Судді двох організаторів злочинної організації відпустили без обрання запобіжного заходу, іншим учасникам злочинної організації обрали запобіжні заходи у вигляді домашнього арешту.

Не погоджуючись з таким рішенням суду, прокуратурою внесено апеляційні скарги. Прокурори в апеляційному суді принципово наполягатимуть на обранні підозрюваним запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою без визначення розміру застави.

Прокуратура Київської області

You may also like...