Прокуратура затвердила обвинувачення збоченцю, що розбещував дітей біля школи

Харківська місцева прокуратура № 5 направила до Комінтернівського районного суду м. Харкова обвинувальний акт стосовно 55-річного чоловіка, підозрюваного у розбещенні неповнолітніх (ч. 1 ст. 156 КК України).

Як розповів керівник місцевої прокуратури Володимир Калюга, у грудні минулого року чоловік прогулювався біля однієї з харківських шкіл. За показами свідків, він чіплявся до дітей з непристойними пропозиціями. Однак лише словами збоченець не обмежився – він продемонстрував статевий орган двом дівчаткам віком 14 та 15 років.

Реєстр педофілів та хімічна кастрація: захист дитини чи додаткові ризики

Після того, як діти розповіли про подію в школі, один з працівників навчального закладу звернувся із заявою до правоохоронців.

Особу розпусника встановили. Чоловікові оголосили про підозру, однак він тривалий час переховувався, уникаючи слідчих дій. Його затримали на початку травня цього року в м. Лозова. Наразі на вимогу прокуратури він перебуває під вартою.

Слід зазначити, що чоловік уже мав судимість за розбещення дитини. У 2012 році його засудили за ч. 2 ст. 156 КК України до 5 років за ґратами. Призначене покарання він відбув та у 2017 році звільнився з місць позбавлення волі.

Прес-служба прокуратури Харківської області

You may also like...