Прокуратурою не допущено незаконне УДЗ убивці з Бориспільської виправної колонії № 119

Завдяки принципової позиції прокуратури Київської області Київським апеляційним судом, за результатами розгляду апеляційної скарги прокурора, скасовано рішення суду першої інстанції, яким задоволено необґрунтоване клопотання начальника державної установи «Бориспільська виправна колонія (№ 119)» про застосування умовно-дострокового звільнення від відбування покарання до засудженого, який відбуває покарання за вчинення тяжких та особливо тяжких злочинів. Зокрема, вказану особу засуджено за викрадення людини, умисне вбивство, нанесення тяжких тілесних ушкоджень та порушення недоторканності житла.

Прокурорами з’ясовано, що комісією вказаної виправної установи безпідставно прийнято рішення та направлено до суду клопотання про умовно-дострокове звільнення засудженого, оскільки той мав нестабільну поведінку, а ставленням до праці не довів своє виправлення.

Так, судом першої інстанції клопотання начальника виправної колонії в застосуванні пільги, передбаченої ст. 81 Кримінального кодексу України було задоволено, однак апеляційний суд підтримав позицію прокуратури щодо незаконності такого рішення.

Відтак, керівництву колонії відмовлено в застосуванні до засудженого умовно-дострокового звільнення, з урахуванням його поведінки за період відбування покарання.

Законність застосування до засуджених пільг перебуває на особливому контролі керівництва прокуратури області.

Прес-служба прокуратури Київської області

You may also like...