Прокуратурою виявлено численні порушення вимог законодавства в ізоляторах тимчасового тримання поліції  Київщини

Органами прокуратури області за результатами перевірок в ізоляторах тимчасового тримання області виявлено грубі та систематичні порушення вимог Кримінального процесуального кодексу України, Кодексу цивільного захисту України, Законів України «Про попереднє ув’язнення» та «Про Національну поліцію», а також інших нормативно-правових актів.

Зокрема, виявлено факти неналежного матеріально-побутового забезпечення ув’язнених, неповноти надання медичної допомоги, недотримання вимог законодавства щодо їх роздільного тримання, незабезпечення вимог пожежної безпеки та якісним харчуванням.

Вказані порушення також стали можливими, у зв’язку з відсутністю належного відомчого контролю Головним управлінням Національної поліції в Київській області за діяльністю ізоляторів тимчасового тримання.

Реагуючи на виявлені порушення, прокуратурою області внесено вказівку начальнику Головного управління Національної поліції в Київській області, яка на даний час перебуває на розгляді.

Усього за результатами перевірок ізоляторів тимчасового тримання упродовж поточного року органами прокуратури області внесено 25 вказівок, за результатами розгляду яких на даний час до відповідальності притягнуто 10 посадових осіб.

Робота щодо забезпечення прав осіб, які утримуються в ізоляторах тимчасового тримання поліції області, триває та перебуває на особливому контролі керівництва регіональної прокуратури.

Прес-служба прокуратури Київської області

You may also like...