Рівненські оперативники викрили чотири порностудії у Рівному та Дніпрі

Злочинну діяльність викрили працівники відділу боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми, Рівненської області. Спільно зі слідчими слідчого управління, за підтримки Департаменту БЗПТЛ із залученням кіберполіцейських, спецпризначенців та за процесуального керівництва місцевої прокуратури 20 лютого вони провели три обшуки у Рівному та один – у Дніпрі.

«У рамках кримінального провадження, відкритого за частиною 3 статті 301 Кримінального кодексу України (ввезення, виготовлення, збут і розповсюдження порнографічних предметів), оперативники встановили причетність 32-річного жителя Дніпра до організації та забезпечення діяльності трьох студій у Рівному, де виготовляли та розповсюджували відеопродукцію порнографічного характеру», — повідомив начальник відділу боротьби зі злочинами, пов’язаними зі торгівлею людьми, ГУНП в Рівненській області Ігор Крутій.

Адміністратор порностудій, 22-річна рівнянка, підшуковувала відповідні приміщення та дівчат для «роботи». На комп’ютерах були встановлені відеокамерами, за допомогою яких здійснювалось пряма трансляція на спеціальний сайт. Через нього за грошову винагороду за допомогою електронного «гаманця» дівчата виконували дії порнографічного характеру та інші побажання клієнта в режимі реального часу.

Як додав Ігор Крутій, поліцейські попередньо встановили, що в Рівному у такий спосіб «працевлаштувалося» орієнтовно 27 дівчат віком від 18 до 25 років. Під час обшуку троє із них саме навідалися до орендованої квартири, де діяла порностудія. Ще у двох аналогічних помешканнях дівчата і жили і працювали.

Також одну студію викрили рівненські оперативники і в Дніпрі, в якій саме «працювали» троє дівчат.

Під час обшуків поліцейські вилучили технічне обладнання, гроші, чорнові записи, аксесуари інтимного характеру та одяг.

За фактом розповсюдження предметів порнографічного характеру 22-річній адміністратору та іще п’ятьом рівнянкам слідчі слідчого управління повідомили про підозру.

Досудове розслідування триває. Наразі вирішується питання про повідомлення 32-річному жителю Дніпра про підозру у зазначеному кримінальному правопорушенні та обрання міри запобіжного заходу. Поліцейські встановлюють спільників чоловіка на території Дніпропетровщини.

Відділ комунікації поліції Рівненської області 

You may also like...