СБУ та ГПУ припинили діяльність угруповання, яке організувало контрабандні поставки товарів з Китаю до України в особливо великих розмірах

У ході досудового розслідування оперативники спецслужби встановили, що починаючи з 2016 року організоване угруповання, до складу якого входили громадяни КНР та України, налагодило постачання у нашу країну текстильних товарів.

Продукція надходила у морські порти поза митним контролем без сплати відповідних обов’язкових платежів до державного бюджету України.

На изображении может находиться: в помещении

Потім продукція реалізовувалась у «роздріб» та «оптовими партіями», виключно за готівку без належного оформлення фінансово-господарської документації. «Співробітники СБ України задокументували, що у 2018 році учасники угруповання контрабандою ввезли продукції на 234 мільйони гривень. З початку 2019 року – сто двадцять мільйонів гривень без сплати до бюджету обов’язкових платежів», – наголосив на брифінгу т.в.о. Голови СБУ Іван Баканов.

Загальний обсяг ввезеного текстилю становить від 1,5 до 2,5 тисяч тонн на рік, що складає 40% від всієї кількості текстилю, який реалізовується на вітчизняному ринку.

В Одесі правоохоронці провели санкціоновані слідчі дії у місцях проживання фігурантів провадження та за адресами складських приміщень і вилучили понад дев’ятсот тонн контрабандної продукції на суму сто мільйонів гривень.

Триває досудове слідство ч. 1 ст. 212 та ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України, у межах якого слідчими Головного слідчого управління СБУ будуть притягнуті до кримінальної відповідальності організатори та інші учасники незаконної схеми.

СБУ продовжує роботу у напрямку детінізації економіки України та поповнення Держбюджету.

Служба безпеки України

You may also like...