СБУ викрила комерційну структуру на фінансуванні терористичних організацій «Л/ДНР»

Співробітники Головного управління контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері економічної безпеки та Головного слідчого управління СБ України виявили та задокументували протиправну діяльність групи комерсантів, причетних до фінансового та матеріального забезпечення терористичних організацій «Л/ДНР».

У межах розпочатого кримінального провадження оперативники спецслужби встановили, що з 2014 року в так званій «ДНР» функціонує компанія, що сплачує податки до псевдодержавних утворень терористів. Співробітники СБ України з’ясували, що фактичними власниками та керівниками компанії є бізнесмени, що володіють групою товариств на підконтрольній українській владі території.

Підприємство з непідконтрольної території з 2015 року незаконно здійснювало експортно/імпортні операції з материнською структурою на загальну суму понад два мільйони доларів США. Для здійснення оборудок ділки використовували власну компанію в Росії та надавали недостовірні відомості контролюючим органам України. Продукція вивозилась з «Л/ДНР» до РФ через неконтрольовану ділянку кордону та постачалась в Україну під виглядом російських товарів.

Під час санкціонованих слідчих дій у Києві та області за адресами проживання та роботи фігурантів провадження правоохоронці вилучили документи, які підтверджують причетність менеджменту комерційних структур до фінансування терористів на тимчасово окупованих територіях.

Окремим причетним особам повідомлено про підозру в скоєнні злочину,  передбаченого ч. 2 ст. 258-5 Кримінального кодексу України.

Тривають подальші слідчі дії для встановлення та притягнення до кримінальної відповідальності всіх осіб, задіяних у протиправному механізмі.

Прес-центр СБ України

You may also like...