СБУ викрила в різних регіонах України трьох «телефонних терористів»

Співробітники СБ України викрили трьох осіб, які здійснили завідомо неправдиві повідомлення із погрозами терористичного характеру у різних регіонах країни.

Так на Запоріжжі правоохоронці затримали мешканця обласного центру, який із хуліганських мотивів повідомив про мінування місцевого палацу культури. У такий же спосіб вирішила розважитися і одеситка, заявивши про закладену в одному із супермаркетів міста вибухівку.

Після ретельного обстеження вказаних об`єктів та прилеглої до них території вибухових пристроїв та речовин виявлено не було. За обома фактами відкрито кримінальні провадження. «Терористці» з Одеси оголошено про підозру у скоєнні злочину передбаченого ч. 1 ст. 259 Кримінального кодексу України.

Співробітники СБ України залучені до проведення Операції об`єднаних сил викрили на Луганщині ще одного «телефонного терориста», який до того ж займався збутом військових засобів ураження.

Так правоохоронці встановили мешканця Лисичанська, який погрожував здійснити теракти на громадських об`єктах міста. У ході перевірки інформація про закладену вибухівку не підтвердилася, а ось під час обшуків за місцем проживання «мінера» правоохоронці виявили засоби ініціації вибуху та елементи для виготовлення саморобних вибухових пристроїв. Наразі у межах відкритих кримінальних проваджень за ч. 1 ст. 263 та ч. 1 ст. 159 ККУ зловмиснику оголошено про підозру. Перевіряється інформація про його зв’язки з НЗФ бойовиків так званої «ЛНР» та можливу причетність до скоєння інших злочинів.

Тож не зайвим буде нагадати, що такі «пустощі» не лишаються безкарними та загрожують позбавленням волі на строк від двох до шести років. За повторний дзвінок зловмисника може бути засуджено терміном від чотирьох до восьми років.

«Телефонним терористам» також доведеться компенсувати витрати державних та комерційних установ, що зазнали збитків від їх протиправних дій.

Прес-центр СБ України

You may also like...