Шахрай обдурив Старобезрадичівську сільраду та незаконно заволодів ласим куском землі лісового господарства

Прокуратурою Київської області встановлено, що на підставі заяви громадянина про втрату державного акту на право власності на земельну ділянку, яку йому нібито надано Старобезрадичівською сільською радою ще в 2005 році, рішенням сільради у 2008 році анульовано вищевказаний державний акт на право власності та надано дозвіл на виготовлення дублікату державного акту на право власності на земельну ділянку площею майже 0,7 га для ведення особистого селянського господарства на території Старобезрадичівської сільської ради.

Водночас з’ясовано, що жодні рішення вказаного органу місцевого самоврядування про передачу даному громадянину земельної ділянки у приватну власність упродовж 2005-2006 років не приймались.

Крім цього, набуття права власності на землю відбулось із порушенням вимог земельного та лісового законодавства, оскільки остання відносилась до земель лісогосподарського призначення та перебувала в постійному користуванні ДП «Київське лісове господарство». Відповідні рішення органів державної влади про її вилучення з держлісфонду та зміну цільового призначення не приймались, землекористувач згоди на її вилучення не надавав.

У зв’язку із виявленими порушеннями, прокуратурою області до Обухівського районного суду пред’явлено позов про визнання недійсними рішення сільської ради, державного акту на право власності та витребування з незаконного володіння особи лісової ділянки площею 0,7 га на користь держави.

Прес-служба прокуратури Київської області

You may also like...