Шевченківський суд Києва випустив вбивцю дитини за сумлінну поведінку після 3,5 років відсидки з 10

Шевченківський суд Києва умовно-достроково звільнив Олександра Балакірєва, засудженого за побиття до смерті 2-річної дитини своєї співмешканки.

Про це повідомляє адвокат потерпілих Ксенія Проконова, зазначає видання “Судовий репортер“.

Суд прийняв рішення ще в листопаді 2019 без участі потерпілих та їх адвоката, які дізналися про це тільки зараз і випадково.

18 лютого 2019 чоловіка засудили до 10 років позбавлення волі. Але він утримувався в СІЗО з травня 2016 і аж до закінчення апеляції в жовтні 2019. Відтак суд весь цей строк порахував за «законом Савченко» як день за два. Тепер вважається, що Балакірєв з 10 не відбув тільки 3 роки. Фактично ж чоловік був за гратами лише 3,5 роки з 10.

Адвокат засудженого повідомив, що за період відбування покарання той зарекомендував себе позитивно, відбув більше 2/3 призначеного покарання, у зв’язку з чим просив звільнити. Прокурор і представник СІЗО не заперечували. Участь у засіданні брав прокурор прокуратури Києва, а не області, що підтримувала обвинувачення в суді.

Адвокат потерпілих Ксенія Проконова повідомила, що їм може знадобитися охорона, оскільки в сім’ї залишилась малолітня дочка. Компенсацію потерпілим засуджений не виплатив.

Нагадаємо, що Балакірєва засудили за тяжкі тілесні ушкодження 2-річному сину своєї співмешканки, від яких той помер. Його також звинувачували у згвалтуванні дитини неприродним способом, але суд цей епізод визнав недоведеним.

Балакірєв працював у Департаменті внутрішнього аудиту Міністерства внутрішніх справ

You may also like...