Слідчі Нацполіції викрили злочинну організацію вимагачів (фото, розшук)

З погрозами вбивства, застосовуючи насильство, учасники злочинної організації викрадали людей та вимагали від них повернення неіснуючих боргів. Наразі слідчі Нацполіції встановили причетність групи до вчинення чотирьох епізодів з вимаганням близько 11 мільйонів гривень. Поліцейські встановлюють інших громадян, які постраждали від цієї злочинної організації.

Працівники Головного слідчого управління Національної поліції України встановили, що орієнтовно у 2019 році 26-річний громадянин Російської Федерації створив злочинну організацію для вчинення особливо тяжких злочинів.

Під приводом повернення боргів, зокрема і неіснуючих, зловмисники представлялись учасниками АТО та із застосуванням насильства, погроз вбивства, пошкодження майна і викрадення вимагали у потерпілих гроші.

Встановлено,  що «працювали»  учасники злочинної організації на замовлення третіх осіб. Для прикриття своєї злочинної діяльності підозрювані використовували різні суб’єкти  господарювання.

Так, учасники організації погрожували  одному з потерпілих та його близьким родичам вбивством та вимагали 400 тисяч доларів США. А у вересні 2019 року у Києві підозрювані викрали іншого потерпілого, вимагаючи від нього 15 тисяч євро.

Наразі встановлена причетність зловмисників до чотирьох епізодів вимагання. Сума коштів, отриманих злочинних шляхом, становить близько 11 мільйонів гривень.

Головне слідче управління Нацполіції України здійснює досудове розслідування у кримінальному провадженні у відношенні вісьмох учасників злочинної організації.

Їм інкримінують вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ч.1 ст.255 (Створення злочинної організації), ч. 4 ст.189 (Вимагання, що завдало майнової шкоди в особливо великих розмірах, або вчинене організованою групою, або поєднане із заподіянням тяжкого тілесного ушкодження) та ч. 3 ст.146 (Незаконне позбавлення волі або викрадення людини) Кримінального Кодексу України. Зловмисникам загрожує до 12 років позбавлення волі.

Наразі лідер злочинної організації оголошений у міжнародний розшук. Ще четверо підозрюваних – у державний. Інші троє підозрюваних вже затримані.

Поліцейські продовжують встановлювати громадян, які постраждали від дій зловмисників. Якщо Ви стали жертвою цих осіб, звертайтеся за телефоном +38 (067) 672 06 27 або на 102:

Управління комунікації за матеріалами
Головного слідчого управління Нацполіції

 

 

You may also like...