Службова недбалість керівника держустанови при закупівлі медобладнання за завищеними цінами спричинила збитки майже на ₴100 тис.  

Новопсковським відділом Старобільської місцевої прокуратури направлено до суду обвинувальний акт стосовно службової особи, яка обвинувачується у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 367 КК України (службова недбалість).

Установлено, що у жовтні 2017 року директор однієї із державних установ Новопсковського району, будучи службовою особою,  наділеною організаційно-розпорядчими та адміністративно-господарськими функціями, діючи всупереч вимогам чинного законодавства, не дослідивши належним чином цінову політику, що склалася на той час на внутрішньому ринку України, уклала з фізичними особами-підприємцями договори на придбання обладнання для лабораторних досліджень за цінами, значно вищими від середньо-визначених ринкових цін.

У подальшому жінка підписала платіжні доручення, на підставі яких бюджетні кошти були перераховані суб’єктам господарювання.

Вказані дії призвели до спричинення збитків державі на суму понад 96 тис. грн.

У кримінальному провадженні заявлено цивільний позов про стягнення з обвинуваченої завданої бюджету матеріальної шкоди.

З метою забезпечення цивільного позову на  нерухоме майно вказаної службової особи накладено арешт.

Санкція статті передбачає покарання у виді штрафу, виправних робіт на строк до 2 років або обмеження волі строком до 3 років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Прес-служба прокуратури Луганської області

You may also like...