Співробітники ГУ по боротьбі з корупцією та оргзлочинністю СБУ припинили у Києві діяльність міжрегіонального конвертцентру із загальним обігом у ₴300 мільйонів

Оперативники спецслужби встановили, що організатори через фіктивні безтоварні операції виводили у «тінь» кошти низки субʼєктів господарювання, в тому числі з державною часткою, з різних регіонів України.

Конвертаційний центр також «допомагав» клієнтам мінімізувати податкові платежі до бюджету.

Під час обшуків офісних приміщеннях конверту, за місцями проживання та в автомобілях фігурантів справи правоохоронці виявили печатки низки фіктивних підприємств, засоби зв’язку, банківські картки та документацію, яка доводить проведення фінансових оборудок.

За попереднім аналізом вилученої документації, за час своєї протиправної діяльності конвертцентр встиг «вивести в тінь» приблизно триста мільйонів гривень.

Наразі на рахунки понад ста юридичних та фізичних осіб, а також на майно, що використовувалося в протиправній діяльності, накладено арешт. Діяльність конвертцентру локалізовано.

Триває досудове розслідування.

Операція проводилась спільно з ГСУ Національної поліції України під процесуальним керівництвом Генеральної прокуратури України.

Служба безпеки України

You may also like...