Співробітники СБУ припинили протиправну діяльність торгівців небезпечними речовинами

Оперативники Головного управління по боротьбі з корупцією та оргзлочинністю СБ України встановили, що п`ятеро мешканців Київської області налагодили нелегальний бізнес із продажу отруйних та сильнодіючих речовин.

Небезпечний «товар» ділки збували гуртовими партіями в різних регіонах України.

Правоохоронці затримали одного із учасників групи на залізничній станції «Мукачево» Закарпатської області, куди він прибув для «укладення угоди» із замовником. При огляді особистих речей зловмисника виявлено дев`ять кілограмів ртуті у тарі з маркуванням країни-агресора.

Під час обшуків у столичному регіоні за місцями проживання фігурантів справи і на території гаражних кооперативів, де зберігалися небезпечні речовини, вилучено понад сорок кілограмів ртуті та інших отруйних хімічних сполук.

У межах відкритого кримінального провадження тривають слідчі дії для встановлення всіх обставин справи, інших фактів збуту та джерел походження небезпечних речовин.

Заходи із викриття ділків проводилися спільно з Бориспільським відділом Головного Управління Нацполіції в Київській області та під процесуальним керівництвом Бориспільської місцевої прокуратури Київської області.

Служба безпеки України

You may also like...