Справу про майже два десятки квартирних крадіжок на Луганщині спрямовано до суду

За належного процесуального керівництва прокурорів Лисичанської місцевої прокуратури слідчими Лисичанського відділу поліції ГУНП в Луганській області завершено досудове розслідування та направлено до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні за фактом масових квартирних крадіжок у м. Лисичанську, чим завдано майнової шкоди на загальну суму понад 861 тис. гривень.

Досудовим розслідуванням встановлено, що з травня по листопад 2018 року на території м. Лисичанська за аналогічних обставин скоєно 17 крадіжок, що були вчинені в один і той же спосіб шляхом проникнення до житла, а предметом посягання у більшості випадках стали грошові кошти та ювелірні вироби.

суд

Такі факти дали підставу вважати, що всі ці кримінальні правопорушення могли бути вчинені однією і тією ж особою.

У результаті проведення правоохоронцями слідчих та розшукових дій, допиту свідків, криміналістичних експертиз та інших необхідних процесуальних дій було виявлено 39-річного мешканця м. Лисичанськ, раніше неодноразово судимого за вчинення злочинів проти власності та звільнився з місць позбавлення волі лише у квітні 2018 року.

Під час проведення обшуків за місцем мешкання зловмисника виявлено та вилучено значну кількість викрадених речей, які в подальшому повернуто потерпілим.

Внаслідок злочинних дій чоловіка потерпілими визнано 18 місцевих мешканців.

Дії зловмисника кваліфіковано за ч. 3 ст. 185 КК України (крадіжка, поєднана з проникненням у житло, що завдала значної шкоди потерпілому) та ч. 1 ст. 357 КК України (викрадення офіційних документів).

За скоєні правопорушення обвинуваченому загрожує позбавлення волі строком від 3 до 6 років.

Прес-служба прокуратури Луганської області

You may also like...