Столичні оперативники викрили групу іноземців, які обкрадали автівки киян

Зловмисників затримали на Житомирщині, куди вони намагалися втекти від поліцейських. У затриманих вилучили речові докази, їм загрожує до шести років позбавлення волі.

Під час відпрацювання Подільського району столиці оперативні працівники отримали інформацію про злочинну діяльність групи іноземних громадян. На вулиці Вишгородській чоловіки викрали із салону автомобіля «Hyundai» рюкзак, в якому знаходились 8000 гривень, зареєстрований засіб для відстрілу гумових набоїв «Форт–9» та особисті документи киянина.

Як повідомив начальник оперативно-пошукового відділу управління карного розшуку столичної поліції Віталій Отрудько, коли зловмисники дізналися, що за їхніми діями спостерігають правоохоронці, кинулися втікати:

«Чоловіки пересувалися іномаркою «Wolksvagen Bora». Їх наздогнали на території Житомирської області і з речовими доказами затримали у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України».

У ході подальшої перевірки поліцейські встановили причетність затриманих до крадіжки сумки з грішми та особистими речами із салону автомобіля «Wolksvagen» на вулиці Героїв Сталінграду, яка належить місцевій мешканці. Речові докази вилучили.

«Затримані – громадяни іншої держави, 1979, 1977 та 1987 років народження, один із яких раніше судимий за крадіжку та грабіж. Двоє спільників мають столичну реєстрацію, третій – одеську», – зазначив Віталій Іванович.

Відомості про подію внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 та 3 ст. 185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України. Вирішується питання про обрання затриманим міри запобіжного заходу. Зловмисникам загрожує до шести років позбавлення волі.

Відділ комунікації поліції Києва

Алла Борових

You may also like...