Столичні оперативники затримали трьох «сканеристів» за крадіжку з авто на стоянці біля магазину

Зловмисники діяли за схемою: один – сканував сигналізацію машини та забирав цінні речі, а двоє – спостерігали за ситуацією на вулиці. Цього разу їх протиправні дії вчасно помітили поліцейські та затримали на місці злочину.

Під час відпрацювання Дніпровського району столиці співробітники карного розшуку столичного главку поліції затримали групу чоловіків за крадіжку з автомобіля, припаркованого біля магазину на вулиці Андрія Малишка. Зловмисники зісканували сигналізацію транспортного засобу і забрали звідти два пакети.

Начальник оперативно-пошукового відділу управління карного розшуку ГУНП у місті Києві Віталій Отрудько повідомив, що у той момент, коли крадії намагалися втекти, оперативники їх затримали:

«Це – троє місцевих мешканців, 1984, 1985, 1987 років народження. Вони раніше судимі за зберігання та виготовлення наркотичних засобів, розбійні напади і незаконне поводження зі зброєю».

Слідчо-оперативна група Дніпровського управління поліції, яка виїхала на місце події, вилучила у чоловіків сканер для сигналізації та пакети з речами потерпілої. Зловмисників затримали у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

«Розпочато кримінальне провадження за частиною другою статті 185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України, санкція якої передбачає до п’яти років позбавлення волі. На даний час перевіряємо їх причетність до скоєння інших злочинів на території Києва», – додав Віталій Отрудько.

Відділ комунікації поліції Києва

Анна Шевчук

You may also like...