Столичні поліцейські затримали чоловіка, який стріляв у перехожих

Під час конфлікту із двома чоловіками, зловмисник дістав пістолет та декілька разів вистрелив, чим спричинив тілесні ушкодження потерпілим. За скоєне йому загрожує до семи років тюремного ув’язнення.

До Святошинського управління поліції надійшло повідомлення про стрілянину на проспекті Леся Курбаса. На місце негайно виїхала слідчо-оперативна група та патрульні поліцейські.

Нет описания фото.

Як повідомив начальник слідчого відділу Святошинського управління поліції Богдан Замула, опитавши свідків, правоохоронці встановили, що між трьома чоловіками виник конфлікт, у ході якого один із них дістав зброю та здійснив декілька пострілів. Внаслідок події 44-річного потерпілого з пораненням ока, обох ніг та грудної клітини доставлено до лікарні, а 33-річному постраждалому надано медичну допомогу на місці.

«В ході проведення поверхневої перевірки у чоловіка, на якого вказали свідки, ми виявили кобуру та дозвіл на пристрій для відстрілу гумових куль, але самої зброї при ньому не знайшли. Також на місці ми виявили шість гільз із-під гумових куль, які направили на балістичну експертизу».

Правопорушника затримано у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Ним виявився 49-річний мешканець столиці, який раніше проблем із законом не мав.

«Розпочато кримінальне провадження за частиною четвертою статті 296 (Хуліганство, вчинене із застосуванням вогнепальної зброї) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до семи років позбавлення волі. Проводяться необхідні слідчі дії, а також вирішується питання про обрання затриманому запобіжного заходу», – додав правоохоронець.

Відділ комунікації поліції Києва

You may also like...