Столичний суд виніс вирок чоловіку, який намагався відкупитися від патрульних поліцейських

Водій у стані алкогольного сп’яніння намагався за 100 доларів США «вирішити» питання щодо нескладання адмінматеріалів. У результаті чоловік покараний судом не лише за керування автомобілем у стані сп’яніння, а й за пропозицію хабаря посадовій особі.

У серпні минулого року в Києві на перехресті вул. Велика кільцева дорога та Мінське шосе працівники патрульної поліції зупинили автомобіль «Kia Seed». Водій мав явні ознаки алкогольного сп’яніння, проте пройти тест на стан сп’яніння за допомогою алкотестера «Драгер» відмовився.

Правоохоронці почали складати на порушника протокол на притягнення його до адміністративної відповідальності, передбаченої  ч. 1 ст. 130  (Керування транспортними засобами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння)   Кодексу України про адміністративні правопорушення. Водій у свою чергу запропонував поліцейським 100 доларів США. Правоохоронці неодноразово попередили водія про кримінальну відповідальність за пропозицію та надання неправомірної вигоди службовій особі. Однак він усе ж дістав купюру та поклав до підстаканника між сидіннями в службовому автомобілі «Toyota Prius».

Поліцейські відразу обмежили доступ до місця вчинення кримінального правопорушення та викликали слідчо-оперативну групу Оболонського управління поліції  для документування події.

На засіданні зловмисник повністю визнав свою провину. Оболонський суд столиці визнав чоловіка винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 369 (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України, та призначив покарання – штраф 11900 гривень.

Окрім того, чоловіка також нестиме адміністративну відповідальність за керування транспортним засобом у стані сп’яніння.

Відділ комунікації поліції Києва

You may also like...