Суд заарештував підозрюваного у замовленні вбивства активіста Олешка

Печерський районний суд міста Києва помістив на 2 місяці під варту Євгена Бродського – підозрюваного у замовленні вбивства Олександра Олешка.

Про це повідомляє INSIDER.

Печерський суд обирає запобіжний захід ймовірному замовнику вбивства Сармата Євгену Бродському 04

Суддя Віталій Писанець ухвалив запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до 14 лютого 2019 року без можливості внесення застави.

Правоохоронці підозрюють, що саме Бродський був замовником вбивства і передавав виконавцям гроші.

“Розслідуванням встановлено, що на ґрунті особистої неприязні до Віталія Олешка, Євген Бродський вирішив вчинити його умисне вбивство із застосуванням вогнепальної зброї. Для цього він вступив у попередню змову з групою осіб. Бродський в червні 2018 року домовився із Сівідою про організацію умисного вбивства Олешка, а також домовився з Матюшиним про вчинення умисного вбивства Олешка із використанням вогнепальної зброї, а також передав згаданим особам обумовлену суму грошових коштів для виконання злочинного умислу”, – сказав прокурор Юрій Грицай.

Адвокати вважають підозру необґрунтованою.

“Це незаконне рішення, яке буде оскаржено. Євген Бродський пояснив, що він не знайомий з організаторами і виконавцями вбивства. Оголосили всі матеріали справи і прізвище “Бродський” жодного разу не прозвучало. Йдеться про причетність осіб, які нас не цікавлять”, – сказав адвокат Сергій Сироватко.

Під час засідання стало відомо, що Бродський раніше був судимий, однак його судимість вже погашена.

В ході судового засідання адвокати просили суд заборонити відозйомку, однак суддя Віталій Писанець відмовив захисту.

You may also like...