Судитимуть екс-бухгалтера столичного райуправління поліції, з вини якої зникли 2 млн. 230 тис. грн.

Київською місцевою прокуратурою №9 затверджено та скеровано до суду обвинувальний акт стосовно екс-головного бухгалтера одного з районних управлінь поліції міста Києва, з вини якої невідомі особи заволоділи понад 2 млн. 230 тис. грн., що були речовими доказами у кримінальному провадженні.

Як повідомлялося раніше, у 2015 році невстановлені особи, скориставшись неналежним виконанням службових обов’язків з боку головного бухгалтера, з метою заволодіння грошовими коштами, що були визнані речовими доказами та знаходилися на відповідальному зберіганні у фінансовому секторі райуправління поліції, подали до канцелярії підроблене рішення суду щодо повернення вилучених коштів.

суд

У подальшому за погодження головного бухгалтера, яка розглядала подані документи, грошові кошти, а саме 57 500 доларів США, 37010 рублів РФ, 3306 гривень та 28 500 Євро, що станом на час скоєння злочину складали понад 2 млн 230 тис. грн., були видані особі, яка до того ж користувалась підробленим паспортом.

На сьогодні обвинувальний акт стосовно головного бухгалтера за ч. 2 ст 367 КК України скеровано до суду для розгляду по суті.

Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк до 5 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Прес-служба прокуратури міста Києва

You may also like...