Судитимуть керівника столичного підприємства, який підозрюється у протиправному заволодінні бюджетними коштами

Генеральною прокуратурою України спільно зі слідчими Національної поліції України завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні стосовно керівника одного із столичних підприємств, який підозрюється у протиправному заволодінні бюджетними коштами, за ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 366 КК України.

За версією слідства, вказана особа, діючи умисно, шляхом зловживання своїм службовим становищем наприкінці 2016 року, з використанням офіційних документів, до яких внесені завідомо недостовірні відомості про обсяги та вартість проведених цим товариством робіт по реконструкції системи опалення-холодопостачання в адміністративних будинках центрального органу влади, за попередньою змовою із службовими особами центрального органу влади, ймовірно заволодів бюджетними коштами, що виділялись для проведення таких робіт, на загальну суму понад 2 млн грн.

Наразі відповідно до вимог ст.ст. 290-293 КПК України стороні захисту надано доступ до матеріалів досудового розслідування, після чого обвинувальний акт відносно керівника підприємства буде скеровано до суду для розгляду по суті.

Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Генеральна прокуратура України

You may also like...