Судитимуть керівників товариства, які заволоділи грошовими коштами ПАТ «Аграрний фонд» в розмірі понад 4 млн. грн.

За процесуального керівництва Бориспільської місцевої прокуратури затверджено та скеровано до суду обвинувальний акт стосовно директора товариства та його заступника, які заволоділи державними грошовими коштами ПАТ «Аграрний фонд».

Нагадаємо, що в липні 2016 року між одним із товариств Київщини та публічним акціонерним товариством «Аграрний Фонд» укладено договори поставки врожаю зерна гречки та застави майбутнього врожаю зерна гречки і насіння соняшника.

На підставі вказаних договорів ПАТ «Аграрний фонд» перерахувало товариству авансовий внесок у розмірі понад 4 млн гривень. Однак, товариством зобов’язання за укладеними договорами не виконано.

Крім того, у подальшому, службовими особами товариства зібраний врожай гречки та насіння соняшника відчужено без згоди ПАТ «Аграрний фонд».

Вказані злочинні дії службових осіб кваліфіковано за ч. 5 ст. 191, ч. 2  ст. 364-1, ч. 1 ст. 388 КК України, їм загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Прес-служба прокуратури Київської області

You may also like...