Судитимуть колишнього виконувача обов’язків заступника голови ДФС України

Зокрема, один з обвинувальних актів стосовно колишнього виконувача обов’язків заступника голови ДФС України – начальника Волинської митниці ДФС скеровано до суду за ознаками кримінального правопорушення передбаченого ч. 1 ст. 182 КК України (незаконне збирання та зберігання конфіденційної інформації про особу).

Так, досудовим слідством встановлено, що обвинувачуваний, обіймаючи посаду начальника Волинської митниці ДФС, керуючись мотивом особистих неприязних відносин, вів спостереження за своїм підлеглим працівником – керівником одного з митних постів Волинської митниці ДФС та членами його сім´ї.

Вказану інформацію отримував та зберігав з метою скомпрометувати підлеглого у майбутньому. При цьому, посадовець порушив низку конституційних прав громадян на недоторканість приватного життя, особисту та сімейну таємницю.

Крім цього, прокуратурою до суду скеровано ще один обвинувальний акт стосовно вказаного посадовця митниці, а також двох його підлеглих інспекторів митниці, які отримували неправомірну вигоду від фізичних осіб за безперешкодний проїзд через державний кордон України.

Також задокументовано факт заподіяння державному бюджету збитків у сумі понад 300 тис грн, внаслідок зловживання своїм службовим становищем начальником Волинської митниці ДФС та інспектором митного поста.

Зокрема, досудовим розслідуванням встановлено, що через Волинську митницю ДФС з Республіки Польща на територію України реально ввезено спецтехніку для ремонту доріг. Однак, з метою ухилення від сплати до державного бюджету митних платежів посадові особи митниці вивезення товару провели лише на паперах, в дійсності ж техніка лишилась на території України.

Крім того, колишній начальник Волинської митниці ДФС обвинувачується у незаконному придбанні та використанні спеціального технічного засобу для отримання конфіденційної інформації, який вилучений в останнього під час проведення слідчих дій.

Загалом щодо чотирьох працівників митниці, у тому числі колишнього керівника митниці, скеровані до суду обвинувальні акти за ч. 2 ст. 364, ч. 3 ст. 368, ч. 1 ст. 359, ч. 1 ст. 182 КК України.

Довідково: за скоєння наведених злочинів вказаним посадовцям загрожує покарання до 10 років позбавлення волі із конфіскацією майна.

Прес-служба прокуратури Київської області

 

 

 

You may also like...