Судитимуть осіб, які підозрюються у шахрайській схемі заволодіння коштами громадян на ₴573 тис.

За процесуального керівництва прокуратури Миколаївської області завершено досудове розслідування та направлено до суду обвинувальний акт за ч. 4 ст. 190 КК України (шахрайство) стосовно чотирьох осіб, які у складі організованої злочинної групи шляхом обману заволоділи коштами громадян на загальну суму 573 тис грн.

За версією слідства, вказані особи орендували офісні приміщення та публікували на інтернет-сайті «OLX» і в місцевих друкованих виданнях оголошення про продаж транспортних засобів та сільгосптехніки за цінами, нижчими за середньоринкові.

У подальшому покупців схиляли до укладення договорів фінансового лізингу, предметом яких були транспортні засоби, з обов’язковою передоплатою у розмірі 25% від їх вартості. Проте, після сплати авансових внесків на рахунки фіктивних підприємств вони повідомляли потерпілим, що існують проблеми з доставкою транспортних засобів, а надалі взагалі ігнорували їх дзвінки.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Прес-служба прокуратури Миколаївської області

 

You may also like...