Судитимуть працівника Київської митниці Міндоходів

Прокуратурою Київської області скеровано до суду обвинувальний акт відносно головного державного інспектора митного поста «Східний термінал» Київської митниці Міндоходів за ч.2 ст.364 КК України.

Працівник митниці підозрюється у зловживанні та умисному використанні службового становища всупереч інтересам служби з метою одержання неправомірної вигоди для юридичної особи, що спричинило тяжкі наслідки інтересам держави.

На изображении может находиться: экранПід час здійснення митного оформлення та перевірки митних декларацій, поданих Товариством щодо експорту товару на адресу іноземної компанії, в інспектора митного поста виник умисел використати своє службове становище для подальшого одержання неправомірної вигоди вказаним суб’єктом господарювання у вигляді можливості сплачувати вивізне (експортне) мито у неповному розмірі.

Для цього, обвинувачений свідомо, за відсутності обов’язкової ліцензії Мінекономіки на експорт товарів внесених до відповідних граф вказаних декларацій, здійснив митне оформлення, підтвердивши це своїм підписом і відтиском печатки.

Доведено, що внаслідок умисних незаконних дій головного державного інспектора митного посту «Східний термінал» Київської митниці Міндоходів, держава не отримала вивізне мито на загальну суму 253 тис грн.

Прокуратура Київської області

You may also like...