Судитимуть працівників державного спецпідприємства, які привласнили радіоактивні матеріали

Іванківо-Чорнобильським відділом Броварської місцевої прокуратури затверджено та скеровано до суду обвинувальний акт стосовно працівників державного підприємства, які привласнили радіоактивні матеріали.

У ході проведення досудового розслідування встановлено, що у грудні 2017 року працівники Державного спеціалізованого підприємства «Центральне підприємство з поводження з радіоактивними відходами» незаконно заволоділи радіоактивними матеріалами (джерелами іонізуючого випромінювання).

В подальшому,  за межами зони відчуження, у порушення ст.22 Закону України «Про використання ядерної енергії та радіаційну безпеку» вони   незаконно перенесли радіоактивні матеріали до автомобіля одного із працівників з метою їх передачі інженеру одного із наукових центрів.

Дії працівників державного підприємства кваліфіковано за ст. 265 (незаконне поводження з радіоактивними матеріалами), ст.2671  (порушення вимог режиму радіаційної безпеки), ст.262 (привласнення радіоактивних матеріалів або заволодіння ними шляхом шахрайства або зловживанням службовим становищем) КК України.

Їм загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк до 15 років.

Прес-служба прокуратури Київської області

You may also like...