Судитимуть шахраїв, які заволоділи квартирами професора фізико-математичних наук у столиці

Київською місцевою прокуратурою № 7 скеровано до суду обвинувальний акт стосовно шахрая, який разом зі спільниками шляхом обману та використання підроблених документів заволодів нерухомістю 62-річного професора фізико-математичних наук .

Так, в ході досудового розслідування встановлено, що навесні 2018 року група осіб вступила у злочинну змову, спрямовану на заволодіння двома квартирами науковця.

На данном изображении может находиться: один или несколько человек и телефон

Відповідно до розподілених ролей, обвинувачений, за пособництва співробітника поліції, домовився з потерпілим про оренду кімнати у його квартирі. У подальшому, обвинувачений під час спільного проживання отримав всю необхідну інформацію про об’єкти нерухомості, що належали професору, зокрема, технічні характеристики та реквізити правовстановлюючих документів. Після чого заволодів вказаною нерухомістю та продав стороннім особам, завдавши збитки потерпілому на суму 3 млн. 350 тис. грн.

Правоохоронці у лютому 2019 року затримали шахрая та повідомили йому про підозру . За вчинення злочинів, передбачених ч. 4 ст. 190, ч. 4 ст. 358 КК України, злочинцю загрожує від 5 до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Наразі обвинувачений перебуває під вартою.

Крім цього обвинувальний акт відносно колишнього співробітника поліції, який підозрюється у пособництві в скоєнні цього злочину, також скеровано до суду. Матеріали стосовно ще одного співучасника виділено в окреме провадження. Його оголошено в розшук.

Прес-служба прокуратури міста Києва

You may also like...