Судитимуть службових осіб, якими завдано шкоди територіальній громаді на суму понад 1 млн. грн.

За процесуального керівництва прокуратури 25 лютого 2020 року скеровано до суду обвинувальний акт відносно інженера технічного нагляду та директора комунального підприємства однієї із сільських рад Бориспільського району Київської області за обвинуваченням у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 367 КК України (неналежне виконання службовими особами своїх службових обов’язків, що спричинило тяжкі наслідки охоронюваним законом громадським інтересам).

Досудовим розслідуванням встановлено, що між сільською радою та її комунальним підприємством укладено договір підряду по виконанню робіт за бюджетні кошти з капітального ремонту та облаштування території поряд з будівлею сільської ради. Роботи у відповідності до затвердженої проектно-кошторисної документації на суму понад 1,2 млн грн мали бути проведені впродовж травня грудня 2017 року.

Однак, як засвідчили висновки проведених під час досудового розслідування експертиз (судової будівельно-технічної та судово-економічної) обсяги фактично виконаних робіт та їх вартість суттєво відрізняються від визначених у договорі та актах виконаних робіт, складених на його виконання. Зокрема, збитки завдані місцевому бюджету становлять понад 1 млн грн.

Таким чином, внаслідок службової недбалості інженера технічного нагляду та директора комунального підприємства, охоронюваним законом громадським інтересам, спричинено матеріальну шкоду (збитки) на зазначену суму, яка у 250 і більше разів перевищує неоподаткований мінімум доходів громадян, що є тяжкими наслідками.

Процесуальне керівництво у вказаному кримінальному провадженні здійснювалось Бориспільською місцевою прокуратурою.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Прокуратура Київської області

You may also like...