Святошинський суд відпустив серійних викрадачів авто

Нещодавно правоохоронці з УКР ГУ НП в Київській області та СУ ГУ НП та прокуратура Київської області звітували про масштабну операцію по ліквідації автомобільних викрадачів.

Операція була дійсно масштабною і успішною. Одне лише документування злочинів відбувалося протягом декількох місяців, пише Киев Оперативній. 

Учасники злочинної групи, будучи безробітними та неодноразово судимими за аналогічні злочини, упродовж 2018 року займалися викраденням елітних автомобілів, з подальшим «перебиттям номерів кузова та двигуна», з метою їх подальшої реалізації або «викупом».

На рахунку організованої групи більше ніж 10 епізодів незаконного заволодіння транспортними засобами. При цьому, ділки використовували пристрої для заглушування GPS та GSM сигналів, GPS трекери, спеціальну техніку для зчитування кодів автомобілів. За результатами проведення десяти санкціонованих обшуків за адресами проживання фігурантів правоохоронцями виявлено та вилучено автомобілі «Lexus LX 500», «Mitsubishi L200» та «Mercedes SL55», спеціальні пристрої для сканування та автозапуску двигуна автомобіля, пристрої для заглушування GPS та GSM сигналів, пристрої для пошуку «маячків», прилади для зміни ідентифікаційних даних транспортних засобів, заготівки для технічних паспортів та голографічні захисні елементи для техпаспортів, автомобільних номерних знаків та інші допоміжні засоби, ключі від автомобілів різних марок, ломи, балаклави, рації, бойові гранати РГД-5, зброю (АКСУ з глушником, пневматичний пістолет) та боєприпаси до неї, наркотичні засоби.

Під час затримання злочинці намагалися втекти на викраденій автівці, але не вийшло — опинилися в кюветі.

Святошинський суд назначив застави кожному з затриманих:
Авдєєнко — арешт з правом внесення застави 264000 грн
Корень — арешт з правом внесення застави 264000 грн
Григорян — арешт з правом внесення застави 334000 грн.

Все просто: викрав, отримав викуп або продав викрадене авто, затримали, мізерний % віддав і далі «працюєш». // zrada.today

You may also like...