Тренера «підводної» збірної України судитимуть за одержання хабара та розтрату коштів

Київською місцевою прокуратурою № 6 скеровано суду до обвинувальний акт відносно головного тренера штатної команди національної збірної команди України з підводного спорту та підводної діяльності за обвинуваченням в одержанні хабара та розтраті коштів.

У ході розслідування встановлено, що головний тренер за посередництва представника громадської організації вимагала та отримала від тренера однієї з приватних ДЮСШ неправомірну вгоду в розмірі 20 тис. гривень за включення двох спортсменів до складу офіційної делегації національної збірної команди України для участі у змаганнях у Греції.

На изображении может находиться: один или несколько человек, люди стоят и на улице

Крім того, у ході досудового розслідування встановлено, що головний тренер штатної команди, будучи матеріально відповідальною особою за участь офіційної делегації національної збірної команди України в спортивному заході в м. Берлін у 2018 році, вчинила розтрату ввірених їй бюджетних коштів на суму 141 тисяча гривень.

На изображении может находиться: один или несколько человек, люди стоят и на улице

Наразі обвинувальний акт направлено до Печерського районного суду м. Києва за ч. 3 ст. 368 та ч. 2 ст. 191 КК України відносно головного тренера та за ч. 5 ст. 27 ч. 3 ст. 368 КК України відносно представника громадської організації для розгляду по суті.

Нет описания фото.

Досудове розслідування здійснювалося Печерським УП ГУНП у м. Києві за оперативного супроводження ГУ БКОЗ СБ України.

Нагадаємо, відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Прес-служба прокуратури міста Києва

You may also like...