Трьох дітей, побитих батьками, поліцейські вилучили із сім’ї в Києві

Хлопчиків із численними забоями та синцями помітили перехожі на вулиці та відразу викликали правоохоронців. Наразі діти перебувають під наглядом медичних працівників та соціальних служб, а слідчі поліції вже розпочали кримінальне провадження за злісне невиконання обов’язків по догляду за дітьми.

На бульварі Лесі Українки перехожі побачили трьох хлопчиків, які гуляли з батьками. На тілі дітей були помітні численні тілесні ушкодження, тому небайдужі громадяни зателефонували до поліції. На вказану адресу відразу виїхали співробітники Печерського управління поліції та служби у справах дітей райдержадміністрації.

Начальник Печерського управління поліції Андрій Дуброва розповів, що  правоохоронці на місці поспілкувалися з батьками, які пояснили, що тілесні ушкодження діти начебто отримали під час гри. Але наймолодший – 5-річний хлопчик розповів поліцейським, що його 7-річного та 10-річного братиків неодноразово били батьки.

«Працівники ювенальної превенції прийняли рішення про негайне вилучення малолітніх дітей із родини та їх госпіталізацію. Медики зафіксували на тілі хлопчиків численні синці та садна. Зараз вони перебувають у лікарні, їх життю та здоров’ю нічого не загрожує, лікарі оцінюють їх стан як задовільний», – повідомив Андрій Дуброва.

За даним фактом слідчим відділом Печерського управління поліції розпочате кримінальне провадження за ч. 1 ст. 166 (Злісне невиконання обов’язків по догляду за дитиною) Кримінального кодексу України. Батькам загрожує до п’яти років позбавлення волі. Крім того, вирішується питання про позбавлення батька і матері батьківських прав.

Поліцейські спілкуються із сусідами та знайомими родини, аби встановити всі обставини події. Тривають слідчі дії.

Відділ комунікації поліції Києва

You may also like...