У Бучанській виправній колонії звільнено 4 засуджених, безпідставно поміщених до дисциплінарного ізолятора

За результатами перевірки Ірпінським відділом Києво-Святошинської місцевої прокуратури в державній установі «Бучанська виправна колонія (№ 85)» виявлено грубі порушення вимог кримінально-виконавчого законодавства при накладені на засуджених дисциплінарних стягнень та створення засудженим необхідних житлово-побутових умов, що відповідають правилам санітарії та гігієни.

Зокрема, встановлено, що адміністрацією вказаної установи безпідставно притягнуто 4 засуджених до відповідальності у вигляді поміщення в дисциплінарний ізолятор.

Крім того, в’язні, утримувались в камерах ізолятора, які не відповідають вимогам санітарії. У той час, коли в приміщенні дисциплінарного ізолятору наявні кілька вільних камер з проведеним ремонтом та задовільним санітарно-гігієнічним станом.

Реагуючи на вказані порушення, Києво-Святошинською місцевою прокуратурою негайно звільнено 4 засуджених з дисциплінарного ізолятору, а  також ще одного – переведено до камери, яка відповідає належним вимогам щодо матеріально-побутового забезпечення, правилам санітарії та гігієни.

На даний час, вирішується питання про притягнення винних посадових осіб колонії до дисциплінарної відповідальності.

Прес-служба прокуратури Київської області

You may also like...