У Черкасах начальника фінслужби військової частини затримано під час одержання хабара

25.10.2018 військовою прокуратурою Черкаського гарнізону Центрального регіону України викрито та затримано начальника фінансової служби військової частини, дислокованої в м. Черкаси.

Затримання відбулося разом із слідчими слідчого відділу Управління Служби безпеки України в Черкаській області за оперативного супроводу працівників відділу по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю управління СБУ в Черкаській області безпосередньо під час одержання військовим правопорушником – майором ЗСУ частини неправомірної вигоди в загальному розмірі 4850 грн від співслужбовця цієї ж військової частини.

Установлено, що вказана військова службова особа організувала, розробила і впровадила злочинну схему вимагання та одержання від військовослужбовців своєї ж частини неправомірної вигоди за «швидку і безперешкодну» підготовку фінансових документів щодо проведення виплат, належних військовослужбовцям грошових коштів перед звільненням зі служби (компенсації за не отримане речове майно, матеріальної допомоги для вирішення соціально-побутових питань тощо). При цьому він наголошував, що у разі не передачі йому вказаних коштів, чинитиме перешкоди в отриманні військовослужбовцями належних їм коштів.

Під час проведення негласних слідчих (розшукових) дій 19.10.2018 було задокументовано передачу першої частини неправомірної вигоди у сумі 3 тис грн. На передачі другої частини у сумі 1850 грн правопорушника затримано в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Неправомірну вигоду вилучено.

Наразі проводяться невідкладні слідчі дії. Затриманому готується повідомлення про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України, подача клопотання слідчому судді про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Довідково: санкція ч. 3 ст. 368 КК України передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.

Відділ зв’язків із громадськістю та ЗМІ
Генеральної прокуратури України

You may also like...