У Дніпрі адвокат підозрюється у шахрайському заволодінні водно-спортивною базою вартістю понад ₴18 млн.

12 червня 2019 року прокурором Дніпропетровської області Романом Токарем повідомлено про підозру адвокату у скоєнні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 4 ст. 190 та ч. 4 ст. 358 КК України (шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах, використання завідомо підробленого документа).

Так, особа, яка є діючим адвокатом, з метою шахрайського заволодіння будівлею водно-спортивної бази «Локомотив» площею понад 7500 кв м, що належать державі в особі Регіонального відділення Фонду державного майна України в Дніпропетровській області, та земельною ділянкою, на якій вона розташована, скориставшись відсутністю реєстрації права власності на цей об’єкт у Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно, на підставі підробленого рішення суду провела державну реєстрацію права власності на вказані об’єкти на ім’я 90-річної знайомої без її відома, з метою отримання можливості подальшого розпорядження державним майном з використанням реквізитів сторонньої особи.

Таким чином підозрювана заволоділа об’єктами державної власності загальною вартістю понад 18 млн грн.

Наразі вирішується питання щодо обранні адвокату запобіжного заходу. Досудове розслідування триває.

Крім цього, рішенням Жовтневого районного суду м. Дніпропетровська, залишеним без змін постановою Дніпровського апеляційного суду, підтримано позицію прокуратури області та витребувано вказану нерухомість з незаконного володіння фізичної особи на користь держави в особі Регіонального відділення фонду державного майна України по Дніпропетровській області.

Прес-служба прокуратури Дніпропетровської області

You may also like...