У Дніпрі голову ОТГ затримали на хабарі у 25 тисяч доларів

Неправомірну вигоду правопорушник вимагав за вирішення земельного питання.

Сьогодні, 11 червня, оперативники Управління захисту економіки в Дніпропетровській області, працівники військової прокуратури Дніпропетровського гарнізону Південного регіону України та слідчі Головного управління Національної поліції в Дніпропетровській області припинили корупційну схему та затримали голову сільської об’єднаної територіальної громади. За вирішення земельного питання останній одержав неправомірну вигоду.

Досудовим розслідуванням було встановлено, що кошти вимагав за виділення 2-х земельних ділянок під будівництво. Вартість однієї ділянки в обмін на рішення сесії оцінив у 12 тисяч доларів США.

Під час виконання раніше визначених домовленостей правопорушника було затримано. В автомобілі останнього правоохоронці вилучили 25 тисяч доларів США, одержаних у якості неправомірної вигоди, та рішення сесії про виділення земельних ділянок.

Наразі голова сільської ОТГ затриманий у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Вирішується питання щодо повідомлення про підозру за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України та обрання запобіжного заходу.

Департамент захисту економіки Національної поліції України
тел.довіри (098) 103-96-59
[email protected]

You may also like...