У Донецькому гарнізоні двох військовослужбовців затримано після одержання хабара

Упродовж квітня 2019 року за процесуального керівництва військової прокуратури Донецького гарнізону слідчими Бахмутського ВП ГУНП в Донецькій області спільно з оперативними співробітниками ГУ СБУ в Донецькій і Луганській областях задокументовано та припинено факти систематичного вимагання та одержання військовослужбовцями неправомірної вигоди.

Так, в рамках контролю за вчиненням злочину у кримінальному провадженні за ч. 3 ст. 368 КК України, задокументовано факти систематичного вимагання та одержання командиром зведеного загону охорони та його заступником неправомірної вигоди від підлеглих військовослужбовців за невжиття заходів реагування щодо надуманих фактів порушення ними військової дисципліни, непритягнення до адміністративної відповідальності правами командування військової частини.

12.04.2018 після одержання чергової неправомірної вигоди в сумі 4 тис грн від одного з військовослужбовців незаконну діяльність командира зведеного загону охорони та його заступника припинено.

Кошти виявлено та вилучено під час проведення обшуку службового кабінету.

Військовослужбовців затримано у порядку ст. 208 КПК України.

За наслідками проведення першочергових слідчих (розшукових) дій затриманим повідомлено про підозру у вчинені кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України, а слідчим суддею обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Відділ зв’язків із громадськістю та ЗМІ
Генеральної прокуратури України

You may also like...