У Харкові затримано двох поліцейських за вимагання хабара у розмірі 10 тисяч доларів сша (фото)

Двоє співробітників кримінальної поліції Харкова були затриманні на одержанні хабара, якого вони вимагали з місцевого мешканця за, нібито, зберігання та розповсюдження наркотичних засобів. за корупційні дії оперативникам загрожує позбавлення волі на строк від 5 до 10 років.

Про цей йдеться в повідомленні прес-служби Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції України.

Image may contain: one or more people, people standing and outdoor

До Харківського управління Департаменту внутрішньої безпеки (ДВБ) НПУ звернувся чоловік з інформацією про протиправні дії окремих співробітників поліції Харкова. Заявник розповів, що двоє оперуповноважених поліції погрожують йому притягненням до кримінальної відповідальності за злочин, якого він не робив – зберігання та розповсюдження наркотиків.

Image may contain: one or more people and outdoor

За матеріалами УДВБ НПУ військовою прокуратурою Харківського гарнізону Об’єднаних Сил було розпочато кримінальне провадження за ч.3 ст.368 Кримінального кодексу України та направлено за підслідністю до Територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Полтава.

Image may contain: people sitting

Під час спілкування з харків’янином поліцейські погодилися зменшити суму «відкупних» до 7 тисяч доларі США. На передачі цих коштів обох хабарників – 24-річного старшого лейтенанта поліції та 30-річного майора поліції – затримали спільними силами внутрішньої безпеки НПУ, Державного бюро розслідувань, Управління Служби безпеки та військової прокуратури Об’єднаних Сил.

На підставі ст.208 КПК України фігуранти затримані. Готується оголошення підозри та клопотання до суду про обрання запобіжного заходу.

You may also like...